Het luizenteam

Het luizenteam.
Zoals u wellicht weet, hebben we bij ons op school een luizenteam.
De doelstelling van dit team is het controleren van kinderen op hoofdluis en neten, zodat men eerder en sneller kan beginnen met de behandeling. Ook worden adviezen voor behandeling gegeven.
Contactpersonen worden nog bekend gemaakt.

De werkwijze van dit team is als volgt:
De woensdag na elke vakantie worden alle groepen en leerkrachten gecontroleerd op hoofdluis en neten door de luizenmoeders. Elk kind wordt afzonderlijk gecontroleerd door 2 verschillende moeders. Wanneer door deze 2 ouders afzonderlijk van elkaar hoofdluis of neten zijn geconstateerd, wordt de desbetreffende groepsleerkracht ingeschakeld. De groepsleerkracht brengt de ouders van het kind telefonisch op de hoogte. Vervolgens gaat er voor alle ouders een brief mee, met daarop suggesties voor de behandeling.
Na 2 à 3 weken worden op maandag de groepen, waarin luizen en/of neten waren geconstateerd, opnieuw gecontroleerd. Zo hopen we als school de luizenproblematiek te bestrijden en te beperken. Op controledagen is het wenselijk, dat de kinderen hun haren los dragen en geen gel o.i.d. gebruikt hebben. We rekenen op uw medewerking!

Gerardus Majellaschool
Van Dongenstraat 22
8107 AG Broekland
Tel: 0570-531886
Email: gerardusmajella@mijnplein.nl

SchoolWiki is een product van schoolwapps.nl