Leertijd en verlof

Leertijd
De kinderen van de onderbouw hebben 23.75 uur les per week. Op jaarbasis zijn 880 uren verplicht. De kinderen van de bovenbouw hebben 25.75 uur les per week. Op jaarbasis zijn 1000 uren verplicht. Beide bouwen draaien voldoende uren.

Leerplicht
De basisschool is bestemd voor kinderen van 4 - 12 jaar. Dit betekent dat uw kind vanaf het 4e levensjaar de basisschool kan bezoeken. Echter, vanaf 5 jaar bestaat er een leerplicht!

Schoolverzuim
Bij ziekte van een kind dient u de betreffende leerkracht op de hoogte te stellen door een briefje af te (laten) geven, of dit telefonisch te melden. U kunt ons hiervoor bereiken tussen 08.15 en 08.30 uur. Wilt u ook de afspraken met huisarts, tandarts e.d. zoveel mogelijk voor de woensdagmiddag of op een tijdstip na schooltijd maken? Het is nl. erg storend als kinderen later komen of eerder weggaan.

Verlof
Alle verlofaanvragen dienen schriftelijk ingediend te worden bij de directie van de school.
Reguliere verlofaanvragen (huwelijk, overlijden, jubilea e.d.) zijn in principe akkoord. Overige verlofaanvragen worden beoordeeld door de directie van de school. U krijgt dan zo spoedig mogelijk antwoord.

Slechts in héél bijzondere gevallen kan de directie extra verlof verlenen

Gerardus Majellaschool
Van Dongenstraat 22
8107 AG Broekland
Tel: 0570-531886
Email: gerardusmajella@mijnplein.nl

SchoolWiki is een product van schoolwapps.nl