Tijdens schooltijd

Eerste Heilige Communie en Vormsel
In groep 4 en 5 kunnen de kinderen hun Eerste Heilige Communie doen en in groep 8 het Vormsel. De school werkt mee aan de voorbereidingen voor deze sacramenten. Dit gebeurt met behulp van projecten, die vanuit de parochie worden voorbereid en geleverd. Deze projecten, voor zover zij plaatsvinden onder schooltijd, worden onder leiding van de leerkrachten aan de groep aangeboden. De kinderen die niet meedoen aan de Eerste Heilige Communie krijgen een alternatief aanbod.

Verkeersdiploma
In groep 7 doen de kinderen verkeersexamen. Dit omvat een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte. Het praktische gedeelte vindt plaats in Raalte. Hierbij fietsen de kinderen een route waarbij zij op diverse punten gecontroleerd worden op het juist toepassen van de verkeersregels. Dit is mede mogelijk dankzij de Lions-club, die de organisatie op zich neemt.

Type-lessen
In groep 6 krijgen de kinderen op school een basiscursus toetsenbordvaardigheid middels het programma “typeworld kids”. Dit programma is web-based wat betekent dat de kinderen thuis ook met dit programma kunnen oefenen wat voor een goed resultaat noodzakelijk is. Hiervoor krijgen ze op school inlogcodes die thuis ook gebruikt kunnen worden. Aan de ouders wordt hiervoor een bijdrage gevraagd van ongeveer € 20,=.

Schoolproject
Elk jaar organiseert een commissie, bestaande uit teamleden en leden van de ouderraad, een project voor de hele school. In een bepaalde periode zijn dan alle groepen met hetzelfde onderwerp bezig. Behalve allerlei werkzaamheden in de groep, evt. onder leiding van een “gastdocent”, worden er dan ook vaak activiteiten buiten de school gezocht. Dergelijke projecten worden vaak gezamenlijk geopend en afgesloten, eventueel middels een presentatie naar de ouders.

Schoolreis/schoolfeestdag
Om het jaar organiseert de school samen met de ouderraad een schoolreis of een schoolfeestdag. Voor de schoolreis worden er drie reisdoelen gezocht. Groep 1 en 2 gaan gezamenlijk, groep 3 en 4 gaan gezamenlijk en groep 5, 6 en 7 gaan ook samen. Groep 8 heeft elk jaar een schoolkamp! De hoogte van de bijdrage voor het schoolreisje is afhankelijk van het reisdoel. Wanneer dat nodig blijkt worden de bijdragen kort van tevoren geïnd.
Een schoolfeestdag is een “feestdag” bij de school of op een andere plaats in de omgeving. Hierbij kunnen allerlei activiteiten plaatsvinden. Een schoolfeestdag is voor alle groepen. Hiervoor vragen wij een bijdrage van de ouders van € 5,-. Dit jaar hebben we een schoolfeestdag.

Schoolkamp
Elk jaar sluiten de kinderen van groep 8 hun schoolloopbaan af met een thematisch kamp. Dit “tentenkamp” duurt 4 hele dagen en de kosten bedragen € 70,- Deze bijdrage wordt kort van tevoren geïnd. (hiervan wordt ook de afscheidsavond gefinancierd) De begeleiding bestaat uit minimaal twee leerkrachten en een aantal ouders. (eventueel stagiaires)


Gerardus Majellaschool
Van Dongenstraat 22
8107 AG Broekland
Tel: 0570-531886
Email: gerardusmajella@mijnplein.nl

SchoolWiki is een product van schoolwapps.nl